Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit

de Corinuta in Pui, 20 Iun 2015 | 4143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4 linguri sos rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 6 linguri ulei
  • 400 g orez
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit:

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si o cana de apa fierbinte si lasam totul sa fiarba 15-20 de minute. Inainte sa le luam de pe oc cu vreo 5 minute adaugam sosul de rosii, pasta de ardei si patrunjelul tocat, apoi condimentam cu sare si piper. 

In alta cratita punem la incalzit celelalte 3 linguri de ulei, adaugam orezul si il prajim pana incepe sa se rumeneasca putin, amestecand din cand in cand. Adaugam curry si amestecam bine, apoi cca un litru de apa fierbine. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa. 

Cand sunt gata se servec impreuna cu muraturi sau salata daca va place! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Copanele cu usturoi si fasole verde la cuptor