Corn cu ciocolata ( nutella)

de mikidaniro in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 2861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 200ml lapte
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 75g zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri mari de nutella
  • 2 linguri de bobite din ciocolata (optional)
  • un varf de lingutita de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corn cu ciocolata ( nutella):

  • Pasul 1: Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia
  • Pasul 2: In alt vas amestecam bine pana se omogenizeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esenta de vanilie
  • Pasul 3: Turnam compozitia cu oua in mijlocul castronului cu faina si amestecam pana se omogenizeaza, adaugam laptele in doua etape, framantam bine, apoi adaugam uleiul, cate un pic si framantam pana se dezlipeste compozitia de pe maini- cca 10-15 minute.
  • Pasul 4: Lasam aluatul obtinut la crescut pana isi dubleaza volumul, intre 30 si 45 de min 
  • Pasul 5: Intindem aluatul, peste aluat adaugam bobitele de ciocolata, peste care trecem de 2-3 ori cu sucitorul, apoi intindem nutella. Taiem aluatul in 8 fasii egale, pe care le rulam si le punem in tava.
  • Pasul 6: Lasam rulourile obtinute la crescut inca 20-25 de min, le ungem cu galbenus de ou si le dam la cuptor pt 35-45 de minute la 180 de grade sau pana se rumenesc deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Corn cu ciocolata ( nutella)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Zamfira 1

28.05.2016, 20:05

Rocsi 1

30.05.2016, 20:24

Mmm, vreau si eu!

mirela0911 1

30.05.2016, 21:04

Tare bune sunt!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava