CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

de Panacris in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 4717 vizualizari

 

Cum le-am vizualizat la Dia, am și poftit;) Au fost binevenite ptr un eveniment in familie ;)E cam expirată rețeta, dar nu am rezistat să nu o aduc acum, în preajmă de sărbători, deoarece sigur, va reveni în meniul dulciurilor zilele astea ;) Moș Crăciun va fi tare încântat de aceste cornulețe ;) Poze finale, cam la grămadă :D ;) Așa că, Moș Crăciun, te așteptăm în Casa Zmeilor ;)

 

INGREDIENTE

  • Făină albă din grâu cca. 400 g,
  • Unt grăsime 65% cca. 250 g,
  • Zahăr tos cca.160 g,
  • Miez de nucă măcinat cca. 160 g,
  • Ouă 1 bucată
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Sare iodată 2 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA:

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle, amestecându-se eneregic, până ce se înglobează. Apoi se adaugă untul rece, răzuit și se frământă aluatul până ce se obține unul omogen, cca. 10 minute, nu mai mult, ca să nu se înmoaie untul, de la căldura mâinilor ;) Aluatul obținut se pune le rece, învelit în folie alimentară, de preferat în frigider, cca. 60 de minute;) După ce s-a ”odihnit” aluatul în frigider, se scoate, apoi se formează semilune;) În sfârșit, am folosit tăvile de cornulețe, achizițonate, în urmă cu muuulltt timp, le-am uns cu puțin unt ;) Cornulețele se coc, în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade;) După ce s-a rumenit ”talpa”, zicere de la Dia ;) se scot, din cuptor și se tăvălesc, fierbinți în pudră de zahăr ;)

Bune au fosttttt ;) Mulțumesc Dia pentru rețetă ;)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo