Placinte cu branza de vaci

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 3827 vizualizari

 

Un desert de weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat 
  • 500 g faina alba
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 lingura rasatura lamaie si portocala
  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g branza vaci
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rasatura lamaie si portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 3 albusuri
  • smantana pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza de vaci:

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia.

Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.

In mijlocul  fainii unde am facut gaura adaugam  drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine  pana ce se incorporeaza in faina.

Peste aceasta adaugam  compositia cu ouale si incepem sa framantam , daca mai este necesar adaugam  lapte daca ni se pare prea dur aluatul.

Pt a nu se lipi de maini incepem sa adaugam  ulei, circa 1 pahat am folosit. si framantam  bine circa 20 min, Lasam la odihit la loc  cald  pana ce acesta nu creste suficient.

Odata crescut il mai framantam odata si il mai lasam  inca  circa 30 min la crescut.

Umplutura.

Intr-un vas  adaugam  branza de vaci, ouale , zaharul, rasatura, esenta si amestecam bine pana ce aceasta nu s-a legat bine.

Odata crescut aluatul  rupem din el  cu ajutorul sucitorului intindem o foita patrata unde in mijlocul acesteia adaugam branzica de vaci si o intindem pe foaia respectiva si incepem sa aducem colturile spre  mijloc. 

In tava invelita cu hartie de copt asezam placintutele si le mai lasam circa 10 min in tava la crescut.

Le ungem cu ou si le  dam la cuptor preincalzit pt circa 1 ora sau pana ce prind culoare deasupre.

Ale mele s-au ranjit un pic dar is foarte gustoase.

Le-am uns cu smantana deasupra si  cu zahar pudra 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placintele dulci cu branza de vaci