Cornulete cu lapte batut

de Valclaudia in Prajituri, 25 Iun 2013 | 12302 vizualizari

 

sunt foarte potrivite pentru micul dejun

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt topit
  • 100 gr lapte batut
  • 1 iaurt mic (cu visine)
  • coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins in 1/2 lingurita de otet
  • 50 gr zahar
  • 700 gr faina proaspat cernuta
  • 1 borcan gem de fructe
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu lapte batut:

Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10 minute.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in 8 parti egale. Lasam 1 parte pe masa de lucru (infainata), restul vor ajunge din nou la rece pana in momentul in care vom lucra cu ele.

Intindem aluatul cu sucitoarea, il impartim cu pintenul in 8, punem putin gem la baza fiecarei bucatele rezultate si rulam. Dam forma cornuletelor si le asezam in tava pe hartie de copt.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, temperatura medie (160-170 grade).

Lasam cornuletele la copt cca 20 min, pana devin aurii.

Le scoatem pe un platou si presaram zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Servim dimineata cu lapte. Sau la cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Alexandra Elena 1

25.06.2013, 22:58

vreau si eu

Rocsi 1

25.06.2013, 23:07

Daca ai sti cat imi plac. Fa-mi un pachetel cu niste cornulete

marcela1979 1

26.06.2013, 08:16

vreau si eu cateva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase cu gem