Cornulete cu magiun de prune

de deliciousflavours in Prajituri, 18 Sep 2012 | 4511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 gr faina
  • 300 gr untura
  • 3 galbenusuri
  • ½ drojdie proaspata (25 gr)
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 1 strop sare
  • smantana daca e cazul

Mai avem nevoie de:

  • magiun de prune
  • zahar praf
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu magiun de prune:

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp

de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios.

Impartim aluatul in 2-3 parti egale si le intindem pe rand. Taiem aluatul in forma de patratele si punem pe fiecare magiun de prune, impaturam dupa bunul plac si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.

Cat inca sunt caldute le tavalim prin zahar praf amestecat cu un pliculet de zahar vanilat (macinat).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :)