Cornulete cu migdale

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 4103 vizualizari

 

Tot din seria dulciurilor pentru Craciun ;))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 100 g smantana
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri otet alimentar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 100 g migdale macinate
  • 2 lindurite praf de copt
  • Pentru glazura:200 g ciocolata cu lapte 
  • 4 linguri lapte
  • bombonele pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua ore, scoatem aluatul si formam bile pe care mai apoi le alungim si formam bastonase pe care le aducem de forma unei potcoave. Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit,la 180 grade C, cca 20 minute.

Lasam cornuletele sa se raceasca si intre timp pregatim glazura. Rupem ciocolata in bucatele mici, adaugam laptele si le topim pe baie de abur. Inmuiem cornuletele in glazura de ciocolata si presaram bilute pentru ornament.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

mena29 1

09.03.2012, 18:05

irena 1

14.03.2012, 09:49

Delicios !

mena29 1

14.03.2012, 09:56

Multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight