Cornulete cu plimez

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 10 Noi 2014 | 3904 vizualizari

 

Moi,pufoase,foietate,intr-un cuvant,delicioase aceste cornulete cu plimez.M-au incantat atat de mult cand le-am vazut postate de Cerasela Zaharie incat nu am rezistat tenatiei.Iata-le,in varianta mea.Nu sunt asa aspectuase ca ale ei ,pentru ca le-am facut mai mici,dar sunt minunate.Au fost o incantare pentru toata familia.Emiliei i-au placut atat de mult ca i-am pus si la pachet.Multumesc,Cerasela.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 600gr faina,
  • 250 gr iaurt gras,
  • 150 ml apa rece,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 1 ling sare,
  • 2 ling zahar.
  • Ingrediente aluat pentru uns:
  • 300gr untura,
  • 3 ling faina,
  • 3 ling zahar pudra,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala sau de lamaie rasa fin,
  • 1 lingurita turmeric (optional).
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu plimez:

Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se unge cu o treime din aluatul pentru uns.Se imparte in noua patrate aproximativ egale,crestand niste taieturi care sa nu desparta complet patratele.Se pliaza fiecare patrat spre mijloc,acoperindu-l cu cel opus.Se continua plierea cu toate partile de aluat,de fiecare data din partea opusa ultimei bucati aduse spre mijloc. Aluatul se intinde din nou,se unge cu a doua treime de aluat apoi se taie si se pliaza la fel ca prima data.

Se intinde a treia oara aluatul in foaie dreptunghiulara,se unge cu o parte din untura ramasa,apoi se impatura laturile mari ale drptunghiului spre mijloc,fara a le suprapune.Se ung partile pliate,apoi se impatura si laturile mici. Aluatul astfel obtinut se intinde in foaie potrivit de groasa,in forma dreptunghiulara.

Se taie aluatul in doua,pe lungime,apoi in zig zag,pe orizontala,obtinand niste triunghiuri.Se pune umplutura si se ruleaza fiecare triunghi. Cornuletele se pun in tava si se lasa la cald sa creasca.Se ung cu galbenus de ou batut cu smantana si se dau la cuptor aproximativ 30 min.

TIPS-URI

1

Dupa ce s-au racit complet se pastreaza in punga de nylon.

2

Se pot umple cu gem,magiun,nutella,rahat,nuca,branza dulce.

3

Daca se elimina zaharul si aromele,se pot face cornuri sarate,umplute cu branza telemea.

4

Turmericul,pe langa aroma,va da o culoare galbena,frumoasa aluatului.

5

Se consuma atat reci cat si calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu plimez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

babi5 1

11.11.2014, 09:11

mirela0911 1

11.11.2014, 11:54

Retete cu Margareta Cismasiu 1

11.11.2014, 17:18

Plimezul este magiun de prune.La noi,in Arad,ii zice si plimez.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu reteta cu capsuni