Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 15 Oct 2014 | 32187 vizualizari

 

O reteta pe care se asternuse praful;),l-am suflat si am trecut la treaba.Ehhhhhhhhh,sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml.lapte
  • 200 g. untura
  • 10 g. drojdie uscata
  • 1 ou
  • 500-550 g. faina
  • 400 g. rahat
  • gem si nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

400 g.faina se pun intr-un vas de framantat.

Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta .

Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute
Cat timp se odihneste aluatul(tu nu te odihnesti:)))ci tai rahatul in bucatele dreptunghiulare si tapetezi tavile cu hartie de copt.

Imparte aluatul in 5 parti.

Ia cate o parte ,intinde o foaie subtire(2-3 mm),taie sub forma pe triunghiuri sau patrate.

In fiecare patrat(am taiat eu) pune cate o bucatica de rahat sau gem,ruleaza si pune-l in tava . 

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza calde.

 

TIPS-URI

1

este bine ca gemul sa fie mai legat.

2

nu se rumenesc prea mult ,ca se intaresc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

claudiaO 1

16.10.2014, 09:34

Bunica, cum vine asta "sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri. " ???
Pai cum sa le gust? prin calculator?

delicioase!!!

mirela0911 1

16.10.2014, 13:38

Cat sunt de bune!

xana 1

17.10.2014, 14:38

Super!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat