Cornulete cu smantana umplute cu rahat

de Corinuta in Prajituri, 21 Dec 2015 | 10622 vizualizari

 

Foarte fragede, ti se topesc in gura. Mersi Diana pentru reteta, cu siguranta o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 400 g smantana 24% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilar
  • ptr. umplut: 250 g rahat
  • ptr. pudrat deasupra 100 g zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu smantana umplute cu rahat:

Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de pe o zi pe alta.

Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.

Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar sau o cana si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare si impaturam dupa preferinte, eu in doua le-am pliat si le-am lipit marginile cu ajutorul unei furculite. 

Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.

Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de unt puteti folosi margarina sau untura

2

daca aveti nuca macinata, in loc de rahat, puteti sa bateti cele doua albusuri cu 200 g zahar si adaugati 200 g nuca macinata si umpleti cornuletele cu cate o lingurita din acest amestec

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

22.12.2015, 09:44

Multumesc bucatarasi! Tare bune au fost!

Rocsi 1

22.12.2015, 20:46

Sunt asa bune!

Rahela Velicu 1

19.12.2020, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de struguri