Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2014 | 31071 vizualizari

 

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede
Daca vreti niste cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos din cuptor, 5 minute le-am lasat la racorit, apoi am mancat jumatate de tava eu si prietenul meu. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu am putut sa ma abtin doar sa gust :D..Delicioaseeee!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede
  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede:

Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Aluatul:

Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.

Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

Umplutura:

Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.

Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.

Pe masa de lucru presaram putina faina alba.

Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.

Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.

La fel procedam cu toate cornuletele.

Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.

Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.

Serviti alaturi de ice caffe latte  sau lemon ice tea. Recomandam si cornulete rapide.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase