Cornulete fragede cu gem de prune

de babi5 in Prajituri, 19 Oct 2014 | 8671 vizualizari

 

Sunt usor de realizat,spornice si tare gustoase.Le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 100 gr margarina
  • putina sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • coaja de la o lamie
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguti pesmet
  • 1 praf copt
  • 50 gr zahar farin
  • 1 borcan 450 ml gem prune
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de prune:

Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam putin lapte la framantat). Punem la frigider pentru 30 minute.

Gemul il punem intr-un castron si amestecam cu scortisoara si pesmetul.

Scoatem aluatul, il impartim in bucati cat o mingiuta si facem un cerc. Il impartim in patru, apoi in cat de mici vrem sa facem cornuletele. La baza fiecarei fasii punem gem si rulam usor. Repetam operatiunea pana la terminarea aluatului, asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, lasam 40-45 minute. Cand sunt rumenite le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar farin si zahar vaniliat.

Pofta sa aveti si sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Bune in orice imprejurare

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:21

Ador Cornuletele!! Foarte bune!!

babi5 1

13.12.2014, 19:37

Multumesc mult draga mea tanyapatap si mie imi plac

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem