Cornulete pentru mic-dejun

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2011 | 9871 vizualizari

 

Pentru cei care prefera varianta sarata langa cafeluta de dimineata,am pastrat o parte din aluatul fursecurilor pentru aceste cornulete cu branza si sunca.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte batut
  • 200 ml lapte
  • sare
  • ulei
  • branza telemea
  • sunca
  • marar
  • cascaval Delaco
  • un galbenus pentru final
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pentru mic-dejun:

Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate.

Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.

Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.

Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.

Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.

Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.

Pentru umplutura am razuit telemeaua,am amestecat-o cu sunca taiata cubulete si marar.

Pentru un aspect placut,ungem cornuletele cu galbenus de ou si presaram cascaval razuit.

Lasam la cuptor 30 de minute.

Sunt la fel de bune calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pentru mic-dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

gaby_duceag 1

13.02.2011, 15:31

na' ca am postat gresit mesajul)))

Mitinita 1

13.02.2011, 15:34

@gaby

diaconta 1

13.02.2011, 16:00

Gaby mai rarut ca-i mai dragut de aia am si slabit,ca's mai rarut la bucatarie si n-ati venit si voi cu mancare,m-ati lasat sa mor de foame

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez milanez