Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos

de Dana_Retetegg in Prajituri, 31 Ian 2011 | 16014 vizualizari

 

De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid.

Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura,
  • 100 gr iaurt simplu,
  • 1 ou, un praf de sare,
  • un cub de drojdie,
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gem de prune,
  • 2 lingurite cacao,
  • 150 gr nuci maruntite,
  • 80 gr nuca de cocos,
  • rahat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos:

Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.

Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.

Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.

Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.

Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.

Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.

Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Dana_Retetegg 1

31.01.2011, 20:45

Multumesc mult de aprecieri , le impart cu mama soacra

kamy 1

01.02.2011, 20:15

da...aluatul cu untura super fraged

Sylvia 1

03.02.2011, 18:51

Wow ce bunatate ai facut imi si imaginez ce fragede sunt

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata