Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

de diaconta in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 7112 vizualizari

 

Pufoase de se topesc în gură,pot să mă laud că mi-a ieşit un aluat foarte frumos având în vedere că nu sunt mare prietenă cu aluaturile dospite.Păcat că la ora când fac pozele nu prea mai am lumină şi pozele nu sunt prea reuşite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru umplutura:
  • Gem de cireşe
  • Stafide+rom
  • Pentru uns:
  • Un galbenus+lapte
  • 2 lingurite miere de albine+lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide:

Am facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut.

Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul.

Am cernut faina  cu sarea.Am pus ouale,maiaua,aromele si laptele cu unt si zahar caldut.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic nelipicios.

Am lasat la dospit în loc caldut fara curenti de aer.Fiind în criza de timp,l-am pus în cuptorul aragazului dupa ce l-am încalzit putin si apoi am oprit focul.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am impartit în 3 parti,din doua am întins câte o foaie rotunda din care am facut cornuletele,iar din cealalta am facut pâinicile.

Pentru umplutura am pus gem de cirese si stafide înmuiate în rom si scurse.

Le-am mai lasat în tava sa creasca 10 minute,apoi le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Le-am mai lasat pâna am încalzit cuptorul,apoi am pus tava în cuptor.La început am lasat focul mai mare ca sa creasca si sa prinda culoare(cam 10 minute),apoi am redus focul si am mutat tava mai sus în cuptor.

Am mai lasat vreo 15 minute,apoi am scos tava si le-am uns cu mierea diluata cu lapte caldut.Am mai lasat 5 minute în cuptor.

Le-am scos pe un gratar si le-am acoperit cu un prosop curat pâna s-au racorit.

Se servesc cu ….poftă!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu scortisoara