Desert briose cu fructe de padure

de susu in Dulciuri, 23 Mar 2018 | 2647 vizualizari

 

Minunate, pufoase si acrisoare de la fructe

 

INGREDIENTE

  • 2 oua galbene de tara
  • 1 cana de 250 ml ulei
  • 1 cana de 250 ml lapte gras
  • 2 cani de 250 ml faina
  • 1 cana de zahar de 250 ml
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 plic praf  de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de portocale si 1 lgt coaja lamaie
  • 1 lgt coniac pentru aluat si 1 lgt pt fructe
  • 300 gr amestec fructe de padure
  • In loc de fructe putem folosi ciocolata sau crema de cioco, fructe uscate, gem etc
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu fructe de padure:

Lasam fructele la dezghetat.

Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice.

Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai putin cu un deget. Adaugam ouale pe rand si batem spuma. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pusa treptat in ploaie. Folosim in continuare mixerul, dar cu pauze si lasam aluatul sa se odihneasca intre timp. Va rezulta un aluat ca de clatite mai gros care face niste basici. Ingredientele folosite trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Punem aluat in jumatate de forma, fructe, iar aluat si apoi fructe. 

Dam la cuptorul incalzit, pentru 30 de minute, la 160 de grade C. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca cu usa intredeschisa. Fructele se pot pune si congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu portocale si ciocolata