Prăjitură cu brânză şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 15 Iul 2012 | 2864 vizualizari

 

O prăjitură absolut delicioasă,mai ales că fructul meu preferat este zmeura,iar combinată cu brânzica dulce de vacă,e ceva irezistibil.Cred că de aceea nu am avut reţineri să cumpăr zmeura la un preţ aproape astronomic.
Nu vă lăsaţi amăgiţi de aspectul inestetic,vă garantez că gustul este desăvârşit şi am să vă spun şi ce voi modifica data viitoare pentru ca şi aspectul să egaleze gustul.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar + 3 linguri pentru brânza
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • O lingura gris
  • 700 gr brânza dulce de vaci
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • Coaja de lamâie
  • 300 gr zmeura+ 2 linguri zahar
  • O lingura amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi zmeură:

Zmeura am amestecat-o cu 2 linguri de zahar si am pus-o la fiert.Am pastrat cateva pentru a le pune si in blat.Am adaugat apoi o lingura de amidon si am lasat sa se îngroase.Am lasat sa se raceasca pâna am pregatit blatul si crema de brânza.

Brânza o amestecam cu 3 linguri de zahar(puneti mai mult daca este cazul),frisca nebatuta,aromele si am mixat pâna am obtinut o pasta fina.

Am mixat ouale întregi cu zaharul cam 15 minute,pana s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.

Am încorporat apoi si uleiul,prelingându-l în fir subtire pe marginea vasului si mixând în continuare.

Am amestecat faina cu praful de copt si sarea si am adaugat-o în amestecul de oua amestecând usor cu un tel.

Am pus compozitia într-o tava(30x40 cm) tapetata cu hartie de copt.

Deasupra am pus un strat de griş si cateva boabe de zmeura.

Apoi din loc în loc am pus branza si putin jeleu.

Am pus tava in cuptorul preîncalzit.

Am pastrat o parte de branza ca s-o pun deasupra prajiturii.

Initial vroiam sa adaug restul de branza si jeleu la final,dar m-am razgandit si am pus-o la 15 minute dupa ce am pus-o la cuptor.

Decizia asta mi-a cam stricat aspectul,jeleul s-a înmuiat si s-a dus pe fundul tavii.

Voi sa nu faceti ca mine,lasati prajiturica sa se coaca frumos vreo 30-35 de minute,apoi puneti branza si jeleul.

Astfel nu mai are cum sa se strice.

Se poate adauga branza si jeleul chiar dupa ce prajitura este coapta complet.E la fel de buna,va fi ca un topping.

Cam asta-i prajitura buclucasa de azi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

BuburuzaBubu 1

20.07.2012, 11:00

buun buun

gaby_duceag 1

28.07.2012, 09:38

as face asta da' parca-i cam complicata )

diaconta 1

28.07.2012, 11:59

Gaby,s-ar putea sa nu-ti iasa,ca nici mie nu mi-a iesit ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata