Cornuri de paine cu susan

de RuxyRux in Piine, 28 Oct 2014 | 4788 vizualizari

 

Minunate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 60 ml ulei (de palmier va recomand)
  • 3 lingurite rase de sare
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri de drojdie
  • 650 ml apa calduta
  • 2 galbenusuri + 8 linguri lapte + 1 lingura de zahar pentru uns
  • susan (sau mac daca nu va place)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de paine cu susan:

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi.

Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea si uleiul pe margine, drojdia si zaharul in centru, apoi se adauga apa calduta si se framanta in jur de 6 sau 7 minute aluatul. Se cresteaza coca adanc in forma de cruce si se lasa la crescut  timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand este gata se pliaza de cateva ori si se imparte in 8 bucati egale.

Fiecare bucata se va intinde pe o suprafata infainata in forma de cerc, dar nu foarte subtire. Rulam usor si formam cornul pe care il asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.

Formam toate cornurile si le lasam la crescut  20 de minute la loc cald langa aragaz.

Vom unge pe rand fiecare bucata cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si zahar, apoi vom presara susan din belsug.

Am copt cornurile pentru aproximativ 35 de minute ( sau pana se rumenesc, in functie de cuptor).

Mare bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (34)

anca_rm 1

30.10.2014, 08:59

hmmmm , vreau si eu

RuxyRux 1

15.11.2014, 19:56

Multumesc!

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella