Cornuri mofturoase

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 7743 vizualizari

 

Reteta am ''furat-o'' de la Bunica deoarece i-a atras atentia sotului meu si mi-a zis aseara mirat. Uite ce a facut Bunica. :)))) Multumim de reteta .

 

INGREDIENTE

  • 850 g faina
  • 400 ml lapte caldut
  • 2o g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 200 g margarina.
  • Pt umplutura
  • Gem
  • Rahat
  • Un ou pt uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri mofturoase:

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte.

Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut.

Peste toate aceste ingrediente adaugati laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios si nelipicios. Daca este lipicios mai adaugati faina.

Lasam la dospit 30 min.

Odata dospit il rupem in 4 si formam painici mici rotunde si incepem cu sucitorul sa formam foi nu chiar subtiri rotunde unde cu un cutit sau cel de pizza formam triunghiuri unde sus la baza punem umplutura si le rulam spre interior.

In tava acoperita cu hartie de copt le asezam ,le ungem cu ou si le dam la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mofturoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (22)

Lau 1

05.11.2014, 19:28

Rocsi 1

05.11.2014, 20:35

Cat de buneeee

tarasmariana 1

06.11.2014, 03:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu rahat