Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 6210 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ultimele capsuni din sezon... :(

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor Pentru aluat:

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 200 - 300 g faina alba de grau
  • 2 oua proaspete
  • 40 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 cana cu zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 30 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)

Pentru ornat:

  • 50 ml apa
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru sos:

Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor.

Pentru papanasi:

Branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul, esentele, sucul si coaja de lamaie, le amestecam intr-un bol, omogenizandu-le. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si framantam aluatul usor, pana devine elastic si pufos. Daca este necesar, mai adaugam una-doua linguri cu faina. Din aluatul astfel obtinut, formam gogoselele pe care le vom rumeni frumos, pe ambele parti, la foc potrivit. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime. Le pudram cu zahar vanilat, adaugam sosul de capsuni si le servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata