Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)

de alinutza1983 in Prajituri, 20 Mar 2011 | 4697 vizualizari

 

In weekend imi place sa ma rasfat ( si implicit sa ii rasfat si pe cei dragi ) cu ceva dulce....asa ca de data asta am ales sa fac niste cornuri pufoase cu untura si umplutura de marmelada ( ii multumesc mamei pentru ca mi-a trimis untura si marmelada!)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  untura topita
  • 4 cani cu faina
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cub drojdie de bere
  • 1 cana  lapte dulce
pentru umplutura:
  • 5 linguri marmelada
  • 10 nuci tocate
  • coaja de lamaie,
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end):

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.

2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.

3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o  ora.

4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.

5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.

6.Dam tava la cuptorul fierbinte, apoi lasam foc mic cca un sfert  de ora, dupa care potrivim focul la iute, pana cand cornurile noastre devin rumene!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

20.03.2011, 19:58

Foarte bune,delicioase

cismaru_nicoleta 1

20.03.2011, 21:51

immm.....ce rasfat delicios...superrrr

adry88 1

12.06.2011, 13:29

ce imi mai plac

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu visine