Coronite rasucite din aluat de paine

de iulianatanase in Piine, 22 Noi 2013 | 6719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300-330 ml.apa calduta
  • 1 cub de drojdie(sau un plic de drojdie uscata)
  • 3 linguri ulei masline,2 lingurite de sare fina
  • 2 lingurite de zahar
  • PENTRU UNS CORONITELE
  • seminte de susan (negru/alb de care aveti)
  • seminte de mac
  • 1 catel de usturoi
  • o ramurica de rozmarin
  • sare marina
  • un galbenus pt. uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite rasucite din aluat de paine:

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta ,sarea,zaharul,drojdia inmuiata in putina apa calduta...Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta pana aluatul se desprinde de pe mana ,sau cu ajutorul unei masini de facut aluat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,la loc caldut. Eu din acest aluat am facut o franzela si 4 coronite.

Am impartit aluatul in doua : dintr-o jumatate am facut o franzela ,cealalta jumatate am impartit-o in 4. Fiecare bila de aluat am intins-o ,mai mult pe lung,am uns-o cu un amestec de unt moale amestecat cu usturoi maruntit( cu cutitul) impreuna cu frunzulitele de rozmarin si sare marina.

Am taiat pe lungime cu o roticica zimtata aluatul respectiv,am rulat in diagonala si am facut coronitele (ideea este preluata de aici:http://cahidejibek.com/2012/03/01/seritli-burma-pogaca/). Le-am lasat la crescut inca vreo 30 minute ,dupa care le-am uns cu galbenus ,am presarat seminte de susan si mac.

Le-am bagat in cuptorul incins la 180 grade pt. 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite rasucite din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cea mai pufoasa paine