Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)

de mihaelar63 in Porc, 23 Iul 2013 | 11646 vizualizari

 

Dedic cu drag aceasta reteta unei mari iubitoare de costite: Clementina. Am folosit in loc de ceapa, hasme sau se mai zic salote care sunt un soi de ceapa care cresc mai multe in bulb precum usturoiul. Au un gust dulceag si mai bland decat ceapa obisnuita. Sunt delicioase copte .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 1/2 kg hasme
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei rosie afumata
  • ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite cu hasme si cartofi (la cuptor):

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru .

Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale .

Se pune costita , cartofii si hasmele intr-o tava se condimenteaza si se sareaza .

Se stropeste totul cu otet balsamic , se pune apa cat sa acopere si se da la cuptor .

Nu e nevoie de ulei , costita de porc va lasa grasimea necesara .

Dupa 20 minute intoarceti costita sa se rumeneasca si pe partea cealalta .

Mai completati cu putina apa daca este necesar .

Este gata cam in 40-50 min. cand costita este patrunsa si rumenita .

Salotele copte sunt delicioase .Presarati la sfarsit ceapa verde pentru aspect .

Pontul cu otetul balsamic l-am preluat de la Jamie  OLiver.

TIPS-URI

1

NU serviti costita decat cu un pahar de vin sau bere alaturi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Costite de porc la tigaie