Cotlet de porc aromatizat

de Panacris in Porc, 3 Ian 2021 | 2223 vizualizari

 

Întotdeauna de sărbători îmi place să pun o bucată mare de cărniță la gătit, ca să fie de ajuns pentru toată familia, chiar și a doua zi.
 O altă rețetă minunată din seria "retete festive de iarna" anul de grație 2020.

 

INGREDIENTE

  • Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g
  • Pentru uns:
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Cimbru uscat 1 linguriță
  • Sos de soia 1 lingură
  • Muștar 2 linguri
  • Sirop de arțar 2 linguri
  • Sirop de rodie 1 lingură
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță
  • Condiment pentru carne 1 lingură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromatizat:

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.

Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a se usca. Se crestează partea cu șoricul pentru a putea pătrunde bine sosul de gătit.

Într-un mojar se adaugă toate ingredientele pentru sos, se amestecă bine până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se masează bine cotletul pe toată suprafața.

Cotletul aromatizat se pune în vasul de lut rece și umezit, apoi se dă la gătit în cuptorul, rece, de data asta, la cca. 200 grade, minim 4 ore, acoperit.

După cele 4 ore, dacă mai este necesar se mai lasă la gătit carnea, până ce se coace bine, iar la testul înțepăturii curge zeamă limpede

 

Cu mare răbdare obțineți o friptură minunat aromatizată ce se poate servi caldă sau chair rece, în loc de mezel.

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

dacă nu aveți vas de lut în dotare, îl puteți găti lent la CrockPot ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromatizat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc