Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

de mihaelar63 in Porc, 19 Iul 2021 | 3796 vizualizari

 

  Perfect s-a preparat acest cotlet de porc cu cartofi si morcovi., Acasa pe racoare si apoi tava a fost impachetata si pusa pe masa din foisor-la gradina.  Pentru ca duminica aceasta a fost foarte calduroasa am evitat sa mai stam langa gratar in plin soare.
Initial am pregatit cativa morcovi si doua cepe. Ulterior am suplimentat cantitatea pentru ca am folosit dintr-aceasta si la umplut cotletul.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe-rosii si galbene
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 5 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/2 lingurita zaatar verde-condiment oriental cu susan si cimbru salbatic
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 lingurita usturoi granulat uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava:

  1.  Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
  2. In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel .
  3. Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat  si fulgi de chilli .
  4. Carnea se va condimenta bine daca o masati  si o lasati sa se patrunda astfel macar o ora .
  5. Curatati , spalati si feliati cartofii, ceapa , ardeiul si restul morcovilor .
  6. Distribuiti legumele intr-o tava . Sarati si  puneti usturoiul taiat marunt .
  7. Turnati in tava o cana cu apa[ se vor forma aburi si carnea nu va fi foarte uscata ]
  8. Prajiti cotletul umplut si condimentat in ulei pe ambele parti pana prinde o crusta .
  9. Astfel se vor sigila sucurile din carne si aceasta va fi suculenta in interior .
  10. Peste legumele din tava se aseaza un gratar de inox pe care se pune bucata de carne prajita .
  11. Grasimea rezultata in urma copacerii se scurge peste legume .
  12. Dati tava la cuptor 45 minute pana cand carnea este coapta si legumele patrunse .
  13. In acest timp intoarceti carnea de pe o parte pe alta .
  14. Manipulati carnea cu grija cand o  intoarceti , fara sa o intepati cu furculita .
  15. Cotletul se scoate din tava , se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la odihna 15 minute , dupa care se feliaza .
  16. Aceasta operatiune se face  tot in scopul de a pastra fragezimea carnii.
  17.  La sfarsit decorati cu codite de ceapa verde si bucatele de ardei , pentru un aspect fresh.
  18.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mi-au ramas 2 bucati de carne . A doua zile-am folosit in loc de mezel la un sandvici gustos cu unt si castraveti murati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

21.07.2021, 15:44

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:29

Auzi, tu cand gatesti...gatesti! )) esti grozava gospodinuto! Imi place mult si ma abonez la tine la cantina!

Anett 1

08.12.2021, 21:59

Tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume la cuptor