Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)

de Brindusa in Vita, 19 Mai 2010 | 6751 vizualizari

 

In Irlanda se numeste "Sheperd's pie", in Franta "hachis Parmentier", la noi Musaca. Singura diferenta e ca nu se pune un strat de cartofi si la baza.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de vita, tocata
  • o cepa mare, tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 1 cutie de rosii in bulion, tocate marunt
  • 1 cana supa clara de vita/pui facuta in casa
  • 1 foie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • Pentru piure
  • 700 g cartofi, decojiti si taiati
  • 1 lingura hrean ras mic
  • 100 g unt
  • 50 g lapte
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca):

Mai intai pune cartofii la fiert.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.).

Adauga carnea tocata si rumeneste-o cam 3 minute.

Pune supa, rosiile, foaia de dafin si cimbrul. Fierbe incet, acoperit, 30 min. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190 C. Cand s-au fiert cartofii, strecoara-i si pasazea-i cu unt, lapte, hrean si sare dupa gust.

Cand a trecut jumatatea de ora, sareaza si pipereaza carnea si toarn-o intr-o tava. Acoper-o cu piureul de cartofi. Da la cuptor 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

19.05.2010, 20:24

rumenita bine, ingrediente ok,pazea fetelor, eu prima (ce dac-am ajuns tarziu? sunt mai micutza)

mena29 1

19.05.2010, 22:12

sper ca mai ai Brindusa ca am o foame

adry88 1

11.05.2011, 21:02

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja