Cozonac cu branza

de iry-gabriela in Prajituri, 24 Iul 2012 | 7243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg de faina,
  • 300 gr zahar,
  • 1 1/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri de untura,
  • 6 oua+1 oude uns deasupra,
  • 50 gr drojdie,
  • 200 g unt,(margarina delma)
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • o lingurita de sare,
  • unt de uns tava,
  • stafide.
  • pentru compozitia de branza:
  • 400 g de branza bine scursa,
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • stafide,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul.  

Separat se topeste margarina si untura. Faina se aseaza intr-un lighean, formandu-se o gaura in mijloc si se adauga pe rand, drojdia, laptele, galbenusurile si se incepe sa se framante. Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, stafidele si esenta. In timp ce se framanta se adauga putin cate putin margarina topita pana o terminam si aluatul formeaza bule si se desprinde usor de pe maini. Se lasa la crescut la loc calduros, timp in care pregatim compozitia de branza .   

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4 parti egale si luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul. Adaugam un strat din compozitia de branza (amestecand ingrediente). Rulam si asezam sulul format intr-o tava care am uns-o cu unt.

Facem asa cu toate bucatile de aluat. Inainte de a baga la cuptor tavile, ungem cu ou fiecare cozonac in parte. Lasam la cuptor 50 de minute si le scoatem, le lasam sa se raceasca un pic si apoi le pudram cu zahar pudra.  

Este la fel de bun ca si cel cu nuca.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios