Cozonac cu fructe uscate

de aziz in Prajituri, 15 Mar 2012 | 3719 vizualizari

 

Acum ceva vreme an vazut pe blogul Licuta Marin o nebunie de cozonac cu fructe confiate care zau nu mi-a dat pace pana nu l-am pus in practica .....putin altfel .....

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:  
  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar parca ar mai fi mers un pic
  • 2 linguri drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala si lamaie ..am uitat sa o pun
  • esenta de vanilie
  • un ou batut cu o lingura de lapte pentru uns
  • fructe uscate caise si merisoare am avut eu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Facem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald ,facem loc cu mana in mijlocul fainii unde turnam maiaua, oul cu lapte coaja de portocala si lamaie, praful de sare si framantam amestecand treptat untul topit. Aluatul obtinut este elastic ,moale si sidefat. Lasam la crescut in loc cald cam 40 minute.

Intindem foaie ,operatiunea poate fi facut cu mana ,imprastiem fructele uscate ,taiate cubulete in prealabil si rulam. Acum dumneavoastra alegeti forma ,eu am pus in tava pentru guluf  unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam din nou la crescut 30 minute .Ungem cozonacul cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul preincalzit 180 grade,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Putem unge cu putina apa amestecata cu o lingura miere de albine sau zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri „felii de pepene”