Cozonac cu nuca si nesquik

de Angelina_Elena in Dulciuri, 8 Mai 2013 | 3861 vizualizari

 

By Divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 cozonaci avem nevoie de:
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 250 g margarina rama (1 pachet)
  • 200 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata (2 cubulete)
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 5 lingur nesquik
  • Pentru uns cozonacii inainte de a-i baga in cuptor:
  • 1 oua
  • Pentru uns cozonacii dupa ce s-au copt:
  • 1 ceasca apa
  • 3 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si nesquik:

Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut.

Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute.

Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful de sare si ouale.

Punem restul de lapte la incalzit, apoi punem maiaua peste faina si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.

Cat timp framantam aluatul punem margarina sa se topeasca.

Turnam apoi margarina topita si framantam aluatul pana ce margarina s-a incorporat complet iar aluatul nu se mai lipeste de maini.

Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop si il tinem la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si nesquik-ul.

Impartim aluatul in 3 bucati egale, apoi impartim fiecare bucata in 2.

Pe masa de lucru infainata intindem  fiecare bucata de aluat.

Peste fiecare bucata de aluat intindem un strat de nuca macinata.

Rulam cu grija aluatul si presam marginile pentru a nu iesi nuca.

Impletim cozonacii in 2.

Procedam la fel si cu aluatul pentru ceilalti 2 cozonaci.

Punem cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa creasca inca 20 minute.

Ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preincalzit pana se rumesc frumos deasupra(40-45 de minute) .

Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu apa amestecata cu zaharul.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Margarina topita NU trebuie sa fie fierbinte, ci calduta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LadyCrs 1

09.05.2013, 12:16

Imi place!

Angelina_Elena 1

09.05.2013, 12:37

Rocsi, ma bucur mult ca iti place! E foarte bun, aromat si foarte pufos!

Angelina_Elena 1

09.05.2013, 12:38

Cristina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci fara framantare