Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

de katty in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 4448 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 125 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 375 ml lapte
  • 2 galbenusuri+1 ptr uns
  • arome (coaja de portocala, lamaie,vanilie)
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri rom
  • 100 gr fulgi de migdale
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide si fulgi de migdale:

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile, restul de lapte, aromele. Framantam  pana nu se mai lipeste de maini,apoi  adaugam  uleiul si untul. Framantam  pana se incorporeaza complet si o lasam  la cald, acoperita cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp inmuiem stafidele in rom, amestecand din cand in ele. Punem stafidele, omogenizam, apoi impartim aluatul in 2 fasii pe care le impletim. Punem cozonacul intr-o tava unsa cu unt il lasam sa creasca 20 de minute apoi, il ungem cu galbenusul batut cu o lingura de lapte, presaram fulgii de migdale si il dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Il lasam  sa se raceasca complet, apoi il  scoatem  din forma si  presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Trandafir