Cozonac de post (cu nuca si karob)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Apr 2014 | 8199 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml bors
  • 1000 gr. faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 150 gr.zahar tos
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr. nuca macinata
  • 2 linguri pudra de roscove /karob
  • 200 gr. zahar tos

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post (cu nuca si karob):

Incalzim usor borsul (trebuie sa fie doar caldut).

Lichefiem drojdia, amestecand-o cu un praf de sare si o lingurita de zahar.

Adaugam 2-3 linguri de bors caldut, si o lingurita de faina, amestecam maiaua bine si o lasam 10 min. la dospit.

Punem faina intr-un castron incapator, formam o groapa la mijloc, turnam maiaua, zaharul tos,apoi borsul si amestecam toate ingredientele.

Din cand in cand mai picuram cate putin ulei pana incorporam intreaga cantitate (100 ml). Vom obtine un aluat elastic pe care-l lasam acoperit,la loc caldut sa dospeasca (isi va dubla volumul daca este ferit de curenti).

Nuca o macinam,adaugam pudra de karob si zaharul, acesta va fi amestecul cu care vom umple cozonacii.

Dupa scurgerea timpului de dospire impartim aluatul in doua, il intindem perand pe masa delucru infainata si repartizam amestec denuca pe toata suprafata aluatului.

Preincalzim cuptorul si setam temperatura la 160 grade.

Rulam cu grija aluatul (ca pe rulada) si il asezam in tava unsa cu ulei.

La fel procedam si cu cel de-al doilea cozonac.

Dam tavile la copt pentru 60 minute.

Nu umblam in tot acest timp deloc la cuptor, nu-l deschidem, nu intoarcem tavile.

Dupa scurgerea orei de copt scoatem tavile si ungem cozonacii cu apa (folosind o pensula din silicon) si presaram peste ei zahar tos.

Nu-i scoatem din tavi, ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se racesc incet.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post (cu nuca si karob)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez taranesc condimentat