Cozonac la tava cu prune

de Maria68 in Prajituri, 25 Aug 2012 | 2887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 120 g zahar
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g pesmet
  • 2 kg prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac la tava cu prune:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine. Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min. Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min.

Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara.  Se serveste calduta sau rece, cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci