Cozonac zebra cu nutella

de lia maria in Prajituri, 4 Iun 2011 | 7258 vizualizari

 

Simplu, usor de facut, aspectuos, dulce si aromat, numai bun de mancat ! Servit simplu, ori cu un pahar de lapte, cu siguranta ne va incanta papilele gustative…

 

INGREDIENTE

Aluat  

  • 500ml lapte caldut
  • 200g unt topit
  • 100g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de portocala rasa
  • 50g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata

  Umplutura Nutella/finety Pt deasupra  

  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac zebra cu nutella:

 

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.

Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunchiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.

Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.

L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

faina

2

oua

3

unt

4

lapte

5

drojdie

6

nutella

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac zebra cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac din rulade cu ciocolata