Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 20 Feb 2010 | 7528 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Pestele este favoritul familiei.De regula mancam pastrav,somon si crap.Pestele este foarte bun si pentru sanatate,doctora mea nutritionista mi-l recomanda cu mare incredere,doar o singura data pe saptamana.Eu una as manca la orice ora peste.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 4 bucatele de fileuri de crap.1 ceasca de vin(50 ml vin alb).1 ceasca de orez(200 gr).2 linguri de unt.100 gr dovleac razuit.Plante aromatice.optional sare,piper proaspat macinat(piper roz),vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.:

Mod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf de curry,un praf de rozmarin si o mana de dovleac razuit(100 gr).Se stie ca la cantitatea de orez, se pune de 3 ori cantitatea de apa si il fierb pana infloreste orezul,doar atat cat sa mai ramana lichid,deoarece dupa ce l-am fiert inchid focul si pun capacul la craticioara si il mai las cateva minute asa acoperit.Separat punem intr-o forma de yena bucatile de file de crap,adaugam ceasca de vin(50ml vin alb),sare,piper proaspat macinat(piper roz),curry,un praf de tarhon uscat,rozmarin si bagam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute.Pestele se face rapid,mai ales daca are si capac,este mai suculent si mai delicios.Daca tava de yena nu are capac putem folosi o folie alimentara de aluminiu.Dupa ce s-au pregatit ambele feluri,le vom pune pe un platou si vom servi,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu orez si plante aromatice." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

21.02.2010, 19:30

Chiar am niste peste in frigider si nu prea stiam cum sa il fac, mi-ai dat o idee foarte buna! Cred ca este delicios!

dicarmencitta1957 1

22.02.2010, 18:12

Asa este Liana,este foarte bun si noua ne plac garniturile cu plante aromatice.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap umplut