Crap la cuptor cu sos de rosii

de susu in Peste, 23 Mar 2018 | 6748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 rondele crap, aproximativ 2 kg
  • 300 ml suc de rosii la cutie
  • 200 ml vin alb sec

  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ramurica cimbru
  • 3 foi de dafin
  • Sare, piper, vegeta
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 legat patrunjel verde
  • Zeama de la o lamaie

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu sos de rosii:

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii. Turnam peste peste si dam la cuptorul incalzit. La inceput lasam la 200 ° si cand incepe sa fiarba micsoram la 180 °. Punem mereu cu lingura din sosu de rosii peste peste sa nu se arda. Sosul trebuie sa fie cam pana la jumatatea pestelui. Eu am facut mai mult sos pt ca scade si raman fara mai ales daca e tava intinsa. Am folosit 375 ml vin si 500 ml suc de rosii. Se tine vreo 40-50 min. Servim neaparat cu mamaliga si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu sos de lamaie