Crema de cocos

de adnia in Vegan / Raw vegan, 7 Mar 2013 | 6127 vizualizari

 

Astazi m-am gandit sa va prezint inca o varianta delicioasa, foarte sanatoasa, din categoria raw vegana, fara gluten, perfecta atat pt. copii, cat si pt. adulti.

 

INGREDIENTE

  • -1 nuca de cocos
  • -75 gr. faina de migdale
  • -miere, dupa gust (eu am avut miere de menta)
  • - zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de cocos:

Am scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina.

Aceasta a fost partea de pregatire, dupa care am trecut la prepararea propriu-zisa a cremei: am pus in blender apa de cocos, nuca razuita, mierea si zeama de lamaie. Am mixat bine cca 1 min, apoi am adaugat si faina de migdale. Am mai mixat putin, cu ajutorul functiei "pulse", doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Crema este delicioasa, sanatoasa si se poate consuma imediat. Daca nu, se poate pastra in frigider intr-un recipient de sticla, inchis etans inca 2 zile. (eu am congelat-o si am putut s-o pastrez mai mult)

TIPS-URI

1

la final, se poate adauga si o aroma naturala: menta, vanilie, scortisoara, cardamom...ce va place. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de Nea