Desert prajitura Fulg de Nea

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2022 | 5901 vizualizari

 

De cate ori vedeam aceasta prajitura pe la fete, imi tot ziceam ca e musai sa o incerc si eu. De sarbatori i-a venit randul. Citind insa ingredientele, am zis ca trebuie sa fac unele modificari dupa gustul meu si asa am si facut.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg apa rece
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lg amidon
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta rom dupa gust
  • 250 g mascarpone
  • 50 g ciocolata amaruie topita cu 1 lg lapte

Pt. glazura:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune nuca de cocos, amidonul si se toarna treptat laptele amestecand bine. Se transfera cratita pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, timp in care se amesteca pentru a nu face cocoloase si a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si dupa ce se mai racoreste putin se adauga untul. Se mixeaza bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca complet.

Mascarponele se mixeaza apoi se adauga cate putin din compozitia de cocos bine racita pana se epuizeaza si se obtine o crema omogena.

Ciocolata se topeste cu 1 lg lapte si se lasa putin sa se racoreasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se asaza o parte pe un platou. Doua treimi din crema se intinde pe blat. Se toarna deasupra ciocolata topita apoi se asaza al doilea blat. Se unge cu restul de crema intr-un strat subtire.

Albusurile se mixeaza pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Se unge prajitura cu aceasta spuma facand si cateva moatze deasupra iar la final se presara nuca de cocos. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22 x 32 cm.

2

In crema nu este zahar deoarece spuma de deasupra este suficient de dulce incat compenseaza.

3

Ciocolata din crema se poate omite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de fructe de padure