Crema de zahar ars 2

de deyutzky in Dulciuri, 20 Aug 2014 | 5321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 150-160 g zahar pentru crema
  • 230 g zahar pentru caramelizat
  • 2 fiole esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars 2:

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa.

Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica pana la incorporare. La final adaugam esenta de vanilie.

Separat intr-un ibric pe foc mic topim 230 g zahar si amestecam pana cand zaharul se topeste complet si capata culoarea chihlimbarului. Avem grija sa nu lasam prea mult pe foc pentru a nu capata un gust amarui.

Turnam caramelul intr-o tava de sticla si tapetam tava cu caramelul, folosindu-ne de o lingura sau o spatula.

Trebuie sa distribuim repede tot carameul pentru ca acesta se va intari foarte repede.

Dupa ce am terminat de tapetat tava turnam compozitia de oua si lapte peste caramel.

Tava cu compozitia o vom pune intr-o alta tava mai mare, iar pe aceasta din urma o vom umple cu apa pana la mijlocul tavii cu compozitia.

Dam tava la cuptor la foc mic timp de aproximativ 1 ora pana cand se rumeneste putin deasupra.

Dupa ce aceasta este gata o scoatem din cuptor, o lasam cateva minute la racit apoi cu ajutorul unui cutit trecem peste marginile cremei pentru a se dezlipi mai usor daca o veti rasturna pe un platou.

O lasam pana cand se raceste complet apoi o rasturnam cu grija pe un platou.

O dam la frigider pentru cateva ore apoi o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars