Crema de zahar ars

de madi_marin in Dulciuri, 10 Iun 2010 | 4586 vizualizari

 

by Ana......cu mici modificari ale cantitatilor ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 150 g zahar in vasul in care urmeaza sa preparam desertul. Cand s-a caramelizat  bine, se tapeteaza si peretii cratitei pana la jumatate. Se lasa la racit.

Se pune laptele la fiert cu restul de zahar. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare , iar galbenusurile se freaca bine cu esenta de vanilie. In laptele fierbinte se incorporeaza rapid cu un tel albusurile batute spuma tare si galbenusurile turnate in fir subtire. Se toarna amesecul in cratita cu zahar ars . Se pune vasul la cuptor la bain marie cam pentru 40 de minute. Se lasa la racit foarte bine, chiar si pana a doua zi , inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

15.06.2010, 07:42

5 furculite si pe locul intai in topul preferintelor mele

madi_marin 1

15.06.2010, 08:42

mihaelar63.....multumesc...

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:31

imi place multttt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cartof