Cremes 2

de Dea_Dea in Prajituri, 17 Mai 2014 | 13267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI 2:
  • 400 gr aluat foietaj
  • CREMA:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 250 ml frisca lichida
  • un plic gelatina Dr.Oetker(10 gr.)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes 2:

Aluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu esenta de vanilie , turnam 400 ml lapte pe rand si amestecam , apoi punem pe foc. Cele 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit.Batem albusurile spuma si incorporam in crema rece, apoi batem frisca si o incorporam si pe ea . La final hidratam gelatina cu 3-4 linguri de apa, lasam 5 min si o punem la dizolvat la microunde. Se toarna gelatina peste crema si se omogezizeaza. Intre timp , punem folie in tava punem o foaie si turnam crema, cea de a doua foaie o faramitam deasupra si punem zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti pune ambele foi fara sa o faramitati pe a doua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

17.05.2014, 16:52

bun bun

Rocsi 1

17.05.2014, 22:22

Nu am mancat de ceva ani asa ca servesc de la tine!

mirela0911 1

18.05.2014, 13:01

Demult nu am ami mancat cremes!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit