Cremsnit cu amintiri de liceu

de alice_ciobanu in Prajituri, 16 Aug 2012 | 6701 vizualizari

 

Demult, tare demult, intr-un mic oras de provincie din zona Moldovei... intr-un liceu obisnuit, dar cel mai bun din oras, invata o fata blonda cu ochii verzi. Cu iluzii, sperante si iubiri si dezamagiri fata cea blonda cu ochii verzi astepta in fiecare zi, la orele 10, in pauza mare... masina cu dulciuri. Era bucuria ei. Masinuta se auzea de departe, turuia motorul in draci... nu era o masina era o motocilceta cu atas, cu un fel de cabina minuscula pe care o conducea un om ciudat. In fiecare zi ... semi-masina-motocilceta intra pe poarta liceului turuind si pocnind se indrepta, invelita intr-un nor dens de fum, spre corpul D al liceului. Si fata cea blonda cu ochii verzi....era nelinistita: oare azi mai gaseste cremsnit? cine se duce sa prinda rand? ....:))
I love cremsnit! imi aduce aminte de anii de liceu, cand eram mai copii decat multi copii din ziua de azi... cand ne bucuram la o prajitura, cand inca umblam in tenisi in fata blocului fara fasoane...... vremuri demult apuse :D
Dar sa povestim reteta....

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de cremsnit
  • pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 1 litru lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 pastaie vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu amintiri de liceu:

Foile le  puteti face in casa sau le puteti folosi cu incredere pe cele de la dr. oetcker. Eu am primit un pachet si chiar sunt mai mult decat ok. Asa ca...avand gata preparate foile...am facut numai crema. 

Intr-o cratita am pus pe foc laptele cu semintele de la pastaia de vanilie. Cand a dat in clocot am pus un capac, am stins focul si am lasat 30 min la infuzat. Intre timp, separi ouale. Galbenusurile le freci bine de tot cu zaharul pana ce se transforma intr-o crema densa si spumoasa. Apoi adaugi in crema faina alternand cu laptele turnat in fir subtire. 

Pui totul pe foc si amesteci incet si sigur, invartind mereu si luand de pe fund, pentru a nu se prinde. cand crema s-a ingrosat, o lasi la racit. 

Dupa ce s-a racit complet o pui in strat gros, nivelat, intre cele doua foi de cremsnit.

Lasi peste noapte si servesti pudrat cu zahar alb. 

Pofta buna! Atat de simplu... si atat de bun. Sunt happy azi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu amintiri de liceu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit