Cremsnit si-un aluat de vis

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 18041 vizualizari

 

Se prepara usor, dispare repede din farfurie...ce poti sa-ti doresti mai mult?
Nu este prima data cand va prezint o reteta de aluat rapid de cremsnit insa aceasta este versiunea maxim imbunatatita, asa ca de azi inainte, va ramane definitiv favorita si-o voi inscrie si la concursul retete cu aluat!Pentru ca...merita!
Va invit la deliciul copilariei!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt grasime 82% rece
  • 200 gr faina
  • o lingura smantana
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • faina pentru intins foaia( sau/si amidon)
Crema cremsnit:
  • 9 galbenusuri
  • 9 linguri faina
  • 150 gr. unt
  • 1, 850 l lapte
  • 300 gr. zahar
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit si-un aluat de vis:

Preparam mai intai crema:

Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire.

Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si turnam in vasul de pe foc cand se infierbanta laptele, in fir subtire amestecand permanent, se va ingrosa imediat. Tinem pe foc cinci minute amestecand sa nu se prinda, luam vasul deoparte si punem untul, amestecam pana se topeste si este gata crema, o vom pastra la temperatura camerei.

 

Aluatul:

Ne spalam bine pe maini, apoi le tinem in apa rece putin, este un pas important, deoarece va trebui sa manevram aluatul cu mainile reci.

Amestecam ingredientele, untul rece, taiat bucatele, faina, smantana rece, oul si praful de sare.

Framantam aluatul, formam o bila si o infainam usor.

Pe o suprafata de intins( eu am folosit o foaie de copt), infainata bine, punem aluatul si-l intindem pe lungime intr-un dreptunghi.

Avem grija sa infainam bine si sucitorul, iar daca cumva simtim ca se prinde de foaie,  ridicam usor aluatul si presaram din nou faina, ar trebui sa mearga usor.

Pliem partea de sus peste cea de jos, apoi il mai impaturim inca o data de la stanga spre dreapta. Presaram faina si sigilam presand cu sucitorul cele doua margini.(vezi foto)

Din nou presaram faina si intindem un dreptunghi pe lungime, apoi il pliem si-l impaturim de la stanga spre dreapta. Procedam asa de cinci ori, apoi il intindem cat foaia de copt si il rulam usor( vezi imaginile).

Il strangem in forma de melc, il strangem si il impartim in doua( foto).

Din fiecare bucata vom intinde cate o foaie la dimensiunea hartiei de copt, ajutandu-ne de faina multa.

Coacem foile la 200 de grade pana se rumenesc.

Asamblarea cremsnitului:

Eu foaia de jos am faramitat-o ( o puteti pune si intreaga imediat cum ati scos-o din cuptor)  la baza tavii, am asezat crema cu lingura si m-am folosit de o spatula sa o intind, apoi deasupra am pus din nou foaie de aluat. Pentru ca este extrem de fraged se rupe usor la manevrat, insa nu este o problema, il asezam cu mana, sau il putem faramita peste crema.

Pudram foaia cu zahar pudra vanilat si punem cremsnitul la rece cateva ore, eu l-am lasat peste noapte.

Este un desert senzational cu miros de copilarie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit si-un aluat de vis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

21.10.2016, 22:42

Dantes, iti multumesc!

RuxyRux 1

21.10.2016, 22:47

Pai ce sa spun eu Andi? Pentru ca iubesc cremsnitul, l-am testat in multe cofetarii si te rog sa ma crezi ca ce am gustat e departe de ce prepar eu in casa, asa ca nu l-as da pe cele din oras! Si noi suntem multi si nu ne ajunge o tava mare pentru ca efectiv ne batem pe el! ...iti multumesc frumos pentru comentariu! Si ...p.s. Ador sa prepar prajituri, e o pasiune, deci nu ma deranjeaza sa le prepar ori de cate ori avem pofta!

RuxyRux 1

23.10.2016, 02:58

Andi, hai ca m-ai amuzat grozav! De ce nu faci din mai putine? Fa unul mai micut, din 6 oua, tin pumnii! Spor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de visine