Creveti in curry

de Doralinda in Fructe de mare, 4 Feb 2013 | 4138 vizualizari

 

Imi place foarte mult bucataria thailandeza si azi mi-am propus sa gatesc si eu ceva! O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti curatati de cap si coaja
  • 1 lingura de pasta de curry rosu
  • 4 bucati usturoi
  • 2 tiji de lemongrass
  • 6 cepi verzi
  • 1 bucatica radacina de galangal
  • o bucatica ghimbir
  • cateva boabe coriandru
  • ulei de arahide ptr calit
  • 700 ml zeama de la un pui fiert
  • 350 ml lapte cocos
  • 300 gr dovleac galben
  • 2 rosii
  • 2 lamai verzi
  • 1 lingura zahar brun
  • un ardei rosu iute(optional)
  • 1 legatura frunze de coriandru
  • cateva frunze de menta
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in curry:

Curatam si taiem usturoiul, tijele de lemongrass, ceapa, galangal si ghimbirul in bucatele mici, pisam si boabele de coriandru si punem totul intr-o salatiera impreuna cu crevetii, sezonand cu sare si piper. 

Intr-o craticioara, incalzim putin ulei si punem pasta de curry, amestecam si apoi adaugam zeama de pui si laptele de cocos, apoi si dovkeacul taiat cubulete mici, lasand la foc mic sa fiarba cca jumatate de ora acoperit. Cand e gata, mixam compozitia pana cand dovlecelul e ca o pasta,apoi varsam continutul in alt vas. In vasul in care am fiert, il clatim si punem putin ulei , lasam sa se incalzeasca si pune, compozitia de creveti lasand ptr cca7-8 min la foc iute amestecand des. Varsam compozitia de dovlecel, apoi rosiile taiate felii, sucul de la cele doua lamai, zaharul si ardeiul iute taiat bucati mici, lasand sa fiarba inca 2-3 min. Luam de pe foc, potrivim de sare si adaugam frunzele taiate marunt de coriandru si menta.

Se serveste fierbinte cu garnitura de orez basmati.

TIPS-URI

1

In loc de zeama de pui fiert, puteti inlocui cu apa fierbinte cu putin knorr

2

daca nu sunteti siguri ca va place, puteti face jumatate din doza(asa am facut eu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in curry" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mejillones a la marinera