Crumble cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 5419 vizualizari

 

Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.

 

INGREDIENTE

  • PRENTRU CRUSTA
  • 150g faina
  • 65g zahar
  • 80g unt
  • un praf sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 500g visine
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu visine:

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.

Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).

Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.

Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.

Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.

Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.

Se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.

Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu aproape orice fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Ksenya 1

05.08.2015, 16:40

Gicuta 1

10.08.2015, 10:09

tare bune!

MotanLaOale 1

10.08.2015, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu cacao