Cubulete cu caramel

de Miha in Prajituri, 21 Sep 2009 | 5564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 370 ml smantana dulce
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete cu caramel:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.

Se adauga untul moale si oul.

Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.

Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,dupa care se taie cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Miha 1

26.09.2009, 17:10

Multumesc Ionix! Si ma bucur tare mult ca ai reusit!

ionix 1

27.09.2009, 18:32

si eu ma bucur... am avut emotii... hehehe...

alina_paula 1

31.01.2013, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni