Cuburi cu lapte (by Laura Sava)

de Adinacarla in Prajituri, 1 Mai 2011 | 15137 vizualizari

 

E o prajitura buna....a avut succes la familia mea....si sigur o voi mai repeta

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan( 4 foi)
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 100 g. amidon- 4 linguri zahar
  •  100 g. ciocolata alba
  •  250 g. unt sau margarina Rama la temp. camerei
  •  150 g. zahar pudra
  • Pentru glazura:
  •  200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g. unt sau margarina Unirea

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu lapte (by Laura Sava):

Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o:

Preparare crema de lapte:

Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Preparare glazura:

Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam. Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu lapte (by Laura Sava)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella