Cuburi cu nuci si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Noi 2010 | 8921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 100g unt,
  • 220g faina,
  • 2 oua,
  • 100g zahar,
  • 1 lingura smantana,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 varf de sare
  • PENTRU TOPPING:
  • 2 oua,
  • 200g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 10g nuci tocate grosola,
  • 5 linguri gem de caise,
  • 1 ciocolata,
  • 30g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu nuci si ciocolata:

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.

In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat intindem gemul de caise si apoi toppingul realizat mai devreme.

Dam tava la cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute. Cand prajitura este inca calduta vom taia cuburile si turnam ciocolata topita si amestecata cu 30g unt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diana_k 1

07.11.2010, 15:21

ce bine arata..

divainbucatarie 1

07.11.2010, 20:54

Draga Diana_k vrei o portie? iti trimit cu drag.

babi5 1

29.08.2013, 07:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie