Cuburi cu zmeura si ciocolata

de alldaycooking in Prajituri, 29 Mar 2012 | 5770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 220 gr faina
  • 110 gr unt
  • 1 ou
  • putina sare
  • Jeleu de zmeura:
  • 300 gr zmeura
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri fructoza
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu zmeura si ciocolata:

Am incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore).  

Pentru crusta am amestecat ingredientele enumerate si am lasat la rece coca 30 de minute. Am intins coca si am asezat-o intr-o tava aranjand putin marginile. Peste coca am pus o hartie de copt si 2 pumni de fasole. Am copt la 180 de grade timp de 15 minute, apoi am inlaturat hartia de copt si fasole si am copt pana cand s-a rumenit putin crusta.   

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura impreuna cu fructoza. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina si am amestecat pentru a nu se forma cocoloase. Am lasat sa mai fiarba aprox. 2 minute. Am turnat jeleul peste crusta cat era fierbinte.  

Cand crema de ciocolata a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema spumoasa. Aceasta crema am pus-o peste jeleul de zmeura care se racise bine. Am mai lasat la rece putin apoi am taiat cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Buzdugan" (reteta video)