Cuib de viespi

de deliciousflavours in Prajituri, 25 Ian 2012 | 6336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:  
  • 400 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 galbenusuri
  • ½ drojdie proaspata (25 gr)
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • 1 strop sare
  • Pentru umplutura:  
  • 250 gr nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • 3 albusuri
  • Mai avem nevoie de:  
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu margarina, restul de zahar si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vas Tupperware si a crescut mai repede de o ora.

In albusurile reci punem un strop de sare si incepem sa mixam, cand incepe sa se bata, adaugam zaharul si mai mixam pana devine o spuma tare. Nuca macinata o amestecam cu zahar dupa gust si incorporam treptat albusul spuma.

Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem aluatul foarte subtire sub forma de dreptunghi, il acoperim cu 1 strat de nuca lasand o margine de aproximativ 2 cm libera si apoi rulam. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime si le asezam in tava tapetata cu hartie, lasand spatiu intre ele pentru a putea creste.. Dam rulourile la cuptor, iar intre timp incalzim 200 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana cand acestea se dizolva. Cand rulourile sunt aproape gata (cam cu 5-10 minute inainte), folosind o pensula, stropim rulourile cu laptele caldut (de doua ori). Dam tava din nou la cuptor si lasam pana sunt gata.

Cand se racesc le pudram cu zahar praf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deliciousflavours 1

26.01.2012, 13:26

va multumesc din suflet ptr aprecieri si stati linistiti ca este ptr toata lumea!

Cris2711 1

26.02.2012, 13:57

buni tare

deliciousflavours 1

28.02.2012, 13:58

mersiiii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Pumni )