Cum sa prepari acasa un Kebab delicios

de Carmen_g in Pui, 2 Apr 2015 | 23752 vizualizari

 

Cum sa prepari acasa un Kebab delicios
E delicios kebab-ul ce vi-l prezint azi. Stiu, e mai comod sa mancam la fast-food...dar nu se compara gustul kebab-ului cumparat cu cel pregatit in casa! Mai ales ca acasa stim ce ingrediente folosim.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cum sa prepari acasa un Kebab delicios
  • Pentru pita avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie
  • 3-4 linguri cu ulei
  • Pentru carne avem nevoie de:
  • 1 kg carne de pui
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura sare
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 50 g iaurt
  • Pentru sosul de usturoi avem nevoie de:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml ulei
  • 150 g smantana sau iaurt
  • 3 catei de usturoi pisati
  • sare
  • Pentru salata avem nevoie de:
  • 1 ceapa
  • 2 ridichi
  • 3 rosii
  • 1 castravete
  • sare
  • mai avem nevoie si de:
  • cartofi prajiti
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa prepari acasa un Kebab delicios:

Cum se prepara reteta Cum sa prepari acasa un Kebab delicios

Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza carnea, dar daca o punem la marinat de seara....a doua zi totul decurge foarte repede. Incepem cu carnea deci:

Eu am folosit pulpe de pui dezosate. Le-am taiat cubulete mai mici, le-am amestecat cu restul ingredientelor de la carne  si le-am lasat la marinat la frigider peste noapte. Daca nu aveti timp prea mult la dispozitie sau pofta e prea mare...e suficient si 1-2 ore daca marinati carnea.

Dupa ce carnea sa marinat se pune cu tot cu sos intr-o tava si se da la cuptor pana se patrunde bine. Dupa ce carnea e gatita...se transfera intr-o tigaie unsa cu putin ulei si se lasa putin la rumenit.

Eu am ales sa  fac pitele in casa, asa ca am framantat un aluat moale si nelipicios din faina, apa, sare, zahar, drojdie, ulei...in cantitatile mentionate sus. Am lasat la dospit o ora  , dupa care am impartit aluatul in 6 parti egale si i-am dat forma rotunda cu sucitorul. Am copt pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.

Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din galbenus, mustar ,sare si ulei. Maioneza obtinuta se amesteca cu smantana si usturoiul pisat.

Din legumele mentionate sus am facut o salata.

Asamblare:

Fiecare pita se taie in jumatate. In fiecare jumatate de pita se pune o lingura de sos de usturoi dupa care se pune alternativ carne, cartofi prajiti, salata si la final ketchup.

Aceasta este varianta mea de kebab. Bineinteles ca se poate adapta si in functie de gustul fiecaruia se pot adauga sau omite din ingrediente.

Sa aveti pofta la kebab! Serviti alaturi de o limonada cu menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa prepari acasa un Kebab delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

04.04.2015, 00:09

As manca si eu!

Constelatialeu 1

06.04.2015, 06:59

La multi ani !

Carmen_g 1

06.04.2015, 08:58

multumesc frumos!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kebab libanez de pui